Het Team

Met z’n allen sterk tegen ALS. Wil jij geld doneren? Geweldig! Dat kan door een gewenst bedrag over te maken op onderstaand rekeningnummer.

Stichting Het Gouden Randje
NL50 ABNA 0108 661970

De fietsers

Bram Emmerzaal

Fiets ervaring
75%
Klimvaardigheid
74%
Doorzettingsvermogen
100%

Ooit heb ik het geroepen en nu wordt het werkelijkheid. Ik ga hem fietsen!!

Ik werd in de zomer van 2019 verrast door 6 initiatiefnemers en al snel vormde zich het team AlLeS voor
Bram.

Al had ik liever niet de hoofdpersoon willen zijn in deze strijd, ik word elke keer opnieuw verrast door
alle betrokkenheid en acties die op touw worden gezet. Dit door teamleden, maar ook door de
gemeenschap! Samen gaan we de strijd aan om deze ziekte te stoppen. Iedereen die helpt bedankt.
Bram Emmerzaal.

Ramon Jansen

Fiets ervaring
30%
Klimvaardigheid
-10%
Doorzettingsvermogen
80%

Mijn naam is Ramon Jansen, vader van twee, man van één en doe sales bij Vunderink projectzonwering te ’s-Hertogenbosch. In mijn vrije tijd maak ik mij druk met en voor hockey, politiek en ook mompel ik wel eens wat als voorzitter van een wijkplatform.
Bram ken ik als neef van mijn vrouw Lisanne, als fanatieke hockeyer bij MHCBemmel, als gepassioneerde boer en als bevlogen jager.
Er zijn twee sporten waar ik 1) de spelregels niet van begrijp en 2) ik (mede daarom ook) niet wil beoefenen. Dat zijn voetbal en wielrennen. Wat voetbal betreft denk ik dat de beoefenaars zelf de regels ook niet altijd begrijpen of anders interpreten dan ik dat doe en wat wielrennen betreft lukt het mij simpelweg niet om andere weggebruikers te verbaliseren gelijktijdig met het legen van mijn neus.
De verschrikkelijke ziekte ALS heeft Bram getroffen en mij diep geroerd. Zodanig dat ik mij ga toeleggen voor Bram, voor ALS en voor TourdeALS. Bram gaat het zelfstandig niet meer kunnen en daar wil en ga ik voor fietsen. Op een wielrenfiets. Wielrennen. De Mont Ventoux op.
Fiets aangeschaft, home trainertje, veel te strakke broek en twee keer per week oefenen. Verbaal het oefenstuk “van Randwijckweg” op lukt al, nu het ophalen van mijn neus nog.

Lisanne van Oppenraaij

Fiets ervaring
33%
Klimvaardigheid
5%
Doorzettingsvermogen
80%

Ik ben Lisanne van Oppenraaij, getrouwd met Ramon en moeder van Marleen (18) en Pieter (16). In het dagelijks leven werk ik als kinderfysiotherapeut bij fysiotherapie Fitpunt in Bemmel en in mijn vrije tijd ben ik graag buiten bezig met de bloemetjes in mijn tuin.
Bram is mijn kleine neefje. Een hechte familie, met soms wat complexe stambomen, zorgt ervoor dat we veel tijd met elkaar doorbrengen.
Mooie herinneringen heb ik aan alle actieve activiteiten die we vroeger samen hebben gedaan. Op en rond de boerderij, het zwemmen in de zomervakanties en nog vrij recent het trainen met onze honden. En natuurlijk de slappe lach tijdens onze familiebijeenkomsten die alleen wij begrijpen.
Hoe kan het nou dat juist Bram, hij die altijd actief en buiten is, deze rotziekte ALS krijgt? Iedere keer als ik hem zie lopen en bewegen krijg ik een brok in mijn keel. Dat is de reden waarom ik mij zonder twijfel heb opgegeven om mee te fietsen.
Geen ervaring! In september voor het eerst op een racefiets gestapt…..maar we bereiken die top samen met Bram

Liselot van Riemsdijk

Fiets ervaring
25%
Klimvaardigheid
21%
Doorzettingsvermogen
82%
Hoi, mijn naam is Liselot van Riemsdijk. Samen met Simon van Roosmalen heb ik twee te gekke kids, een zoon van 4 en een dochter van 2. Ik werk als ambulant begeleider voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Sporten is erg belangrijk voor mij waarbij hockey bovenaan staat. 
Wielrennen was altijd een hobby van Simon en ik stond, waar nodig, dit aan te moedigen. Nooit kriebelde het om zelf op de racefiets te stappen. 
Totdat Bram, de broer van mijn schoonzus, ALS bleek te hebben. Toen het idee om voor hém en deze verschrikkelijke ziekte geld op te halen door de beklimming van de Mont Ventoux tijdens de Tour du ALS in de groep werd gegooid, heb ik geen seconde getwijfeld en meteen een racefiets aangeschaft met bijbehorende spullen en ben ik gaan trainen. Tot grote blijdschap van Simon, die mij al jaren op zo’n ding probeert te krijgen . En wat is het leuk om te doen, zeg! Zeker met deze groep en met dit mooie doel. Dit allemaal dóór en vóór Bram! 
 
Dit hele kleine stukje, wat ik kan bijdragen voelt als een grote eer. 
 
11 september 2021 is het zover. Met een te gekke groep gemotiveerde fietsers inclusief Bram, gaan wij dit gevecht aan 

Kees Jordense

Fiets ervaring
75%
Klimvaardigheid
50%
Doorzettingsvermogen
80%

Ik ken Bram al vanaf kinds af aan. Vroeger samen veel gevoetbald en naar school gefietst.
Ook zijn we vaak op wintersport geweest met de hele groep wat heel gezellig was.
Het is dan ook verschrikkelijk om te horen dat Bram is getroffen door deze vreselijke ziekte en dat op deze leeftijd.
Graag draag ik bij door de uitdaging aan te gaan door de Mont Ventoux te beklimmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek en om zo de ziekte de wereld uit te helpen.
Dus doneer allen en bezoek de pagina www.allesvoorbram.nl.
Alvast bedankt namens mij en het hele team.

Floor van Roosmalen

Fiets ervaring
15%
Klimvaardigheid
15%
Doorzettingsvermogen
80%

Hoi! Ik ben Floor. En al 38 jaar met grote trots, de kleine zus van Bram. Ik ben getrouwd met Jorn (hier ook tussen de teamleden te vinden) en samen hebben we twee prachtige zoontjes; Jits van 8 en Fabe van bijna 6 jaar oud. Ik heb een baan als projectmanager voor evenementen en mijn hobby’s zijn volleybal en skiën. Fietsen doe ik al bijna mijn hele leven maar wielrennen nog maar kort. Maar ik ben blij dát ik het nog kan leren en vind het heel fijn om samen mét en vóór mijn broer deze mooie actie op te mogen zetten. En die top van de Mont Ventoux gaan we met z’n allen halen op 11 september 2021! Al weten we nu nog niet precies hoe.. 🙂

Ohja, wist je dat Jorn en ik ons trouwfeest hebben gevierd in de -toen nog- koeienschuur, waar Bram & Marleen nu wonen? 

Wouter Bralts

Fiets ervaring
8%
Klimvaardigheid
7%
Doorzettingsvermogen
80%

Hoi, als zesjarig jongetje begon ik met hockey bij MHC Bemmel. Bram begon hetzelfde moment en voor we het wisten speelden we 15 jaar samen. Gedurende die tijd hebben we veel leuke momenten samen gedeeld. Ik vond het altijd super om op de boerderij te gaan spelen en met de buks te schieten. Maar ook de meerdaagse toernooien waar we samen geweest zijn vergeet ik nooit meer. In Hulst hebben we ons als jongens van 17 flink misdragen en erg veel plezier gemaakt. Ook vergeet ik nooit meer dat we samen naar een toernooi in Dordrecht waren en dat we samen in de bak van de Peugeot Partner sliepen. Dat die bak nog vol zooi en blubber lag maakte ons na een avondje bier drinken niets uit…
Het mooie aan Bram vind ik dat hij altijd zichzelf is en dat je precies weet wat je aan hem hebt. What you see is what you get!! Bram is nuchter, eerlijk en altijd in voor een geintje.
Ik vind het dan ook niet te bevatten dat juist Bram deze verschrikkelijke ziekte gekregen heeft. Een gezonde en sterke kerel die zich plotseling moet overgeven aan hetgeen wat hem nu overkomt.
Een fietser ben ik zeker niet maar toen ik hoorde dat dit plan ontstaan was wist ik direct dat ik mee wilde om die berg op te fietsen. Samen dit avontuur aangaan en proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ALS is nu het doel. Hoe we het precies gaan doen is voor mij nog wel een vraagteken maar dat we met z’n allen boven gaan komen staat voor mij vast. In mijn ogen is dit een kleinigheid in vergelijking met wat Bram, Marleen en de kids moeten leveren om zo sterk in het leven te blijven staan.
We maken er wat moois van en gaan volle bak, kortom AlLeS voor Bram!!!

Mad van Oppenraaij

Fiets ervaring
68%
Klimvaardigheid
24%
Doorzettingsvermogen
97%

Ik ben 44 jaar en deze uitdaging de Mont Ventoux te beklimmen aangegaan om samen met mijn neef Bram en het team geld in te zamelen voor meer onderzoek naar ALS. Het bericht dat Bram ALS heeft deed veel met me. Hij is mijn neefje die vroeger bij mij op de trekker zat toen ik op de boerderij van mijn opa en oom Henk hielp en hij is de boer die nu deze boerderij runt.

Al 17 jaar ben ik getrouwd met Daphne en we hebben 3 kinderen, Boudewijn, Annemijn en Willemijn. Bij Rijkswaterstaat werk ik als rentmeester en ik vind het heerlijk om te hockeyen bij NMHC en te mountainbiken in het buitengebied.

Monique Jordense

Fiets ervaring
36%
Klimvaardigheid
5%
Doorzettingsvermogen
84%

Hoi, ik ben Monique Jordense, 37 jaar. Ik woon in Angeren met Rob, Rens en June. 

Op 11 september 2021 ga ik samen met team AlLeS voor Bram de Mont Ventoux beklimmen. Bram ken ik al sinds mijn vroege jeugd. Onze ouders zijn bevriend en Floor, zus van Bram, is al sinds de kleuterschool een hele dierbare vriendin. Ik was echt ‘kind aan huis’ bij de familie Emmerzaal en we hebben veel gezamenlijke herinneringen, zoals uitstapjes en skivakanties samen.

We zijn later met ons allen veel wezen stappen en feesten. De band is nog altijd sterk. Het is nog steeds ongelooflijk en rauw dat Bram de diagnose ALS heeft. Niet te bevatten. We gaan de strijd aan tegen ALS. Samen met Bram, Marleen, Pien en Mees zetten we ons de komende maanden keihard in om zoveel mogelijk geld op te halen en zo ALS de wereld uit te helpen!

Rianne Verhoef

Fiets ervaring
35%
Klimvaardigheid
27%
Doorzettingsvermogen
80%

Mijn naam is Rianne Verhoef, 37 jaar, woon in Huissen met Maurice (ook teamlid) en Féline en Boris.

AlLeS voor Bram! Dat is wat we gaan doen in aanloop naar 11 september 2021. Wat zou het fijn zijn als we een bijdrage leveren aan een medicijn tegen ALS. Want die ziekte moet gewoon de wereld uit! Het is zo oneerlijk dat Bram, samen opgegroeid en inmiddels met elkaar vergroeid, deze diagnose kreeg.

Lieve Bram, en natuurlijk ook Marleen, Pien en Mees, ook deze uitdaging gaan we aan! Degene die de top al eens per fiets hebben bereikt zeggen wel eens: ‘Daar je besef je pas dat je leeft’. Én dat gaan wij met dit topteam samen beleven!

Rob van Moerkerk

Fiets ervaring
80%
Klimvaardigheid
80%
Doorzettingsvermogen
80%

Mijn naam is Rob van Moerkerk en ik woon samen met Monique, Rens en June in Angeren.

11 september 2021 gaan we het doen! Met ons allen de Mont Ventoux op!
Ik heb hem al een keer in mijn eentje beklommen en het is een heftige klim. Ik weet zeker dat ik samen met elkaar, met team AlLeS voor Bram makkelijker de berg op klim!

Het is mooi dat we samen íets kunnen doen, nu we zo machteloos staan ten opzichte van de verschrikkelijke diagnose ALS die Bram kreeg. Samen gaan we er voor!

Bram Kraaijvanger

Fiets ervaring
95%
Klimvaardigheid
95%
Doorzettingsvermogen
95%

Mijn naam is Bram en nee, ik ben niet dé Bram waar het allemaal om draait. Deze Bram is 37 jaar oud, getrouwd met Femke en vader van Tijn (6 jaar), Noor (5 jaar) en Jip (2 jaar).
Ik ken Bram van de verjaardagen: de verjaardagen van vriend Maurice (z’n neef) en vriendin Rianne (vrouw van Maurice). Inmiddels ruim 2 jaar geleden te horen gekregen van de oneerlijke ziekte ALS waar Bram mee te maken kreeg. Dan wil je maar één ding: iets voor hem en zijn gezin doen! Ontzettend blij dat ik mee mag gaan doen, met zowel het fietsen als het zoveel mogelijk geld op halen. Wielrennen is mij niet vreemd, de Mont Ventoux evenmin. Ik wil graag letterlijk de duw in de rug gaan geven om ons de berg te laten trotseren. Bram, team, wij gaan die berg beklimmen!
“Zolang je de trappers maar blijft ronddraaien komt je vanzelf boven”.

Louk van den Hof

Fiets ervaring
80%
Klimvaardigheid
80%
Doorzettingsvermogen
80%

Mijn naam is Louk van den Hof, getrouwd met Judith en vader van Julian (7) en Fenne (5). In mijn dagelijks leven werk ik als propositiemanager bij Interpolis. Mijn hobby’s zijn skiën, tennis en fietsen.  Bram heb ik goed leren kennen tijdens één van onze skivakanties in Italië. Daar heeft hij mij geleerd wat echt skiën is 🙂. Ik fiets sinds 2008 en heb inmiddels aardig wat bergen beklommen, waaronder de Mont Ventoux in 2012. Wat een unieke plek om met Bram de strijd tegen ALS aan te gaan. We gaan er voor met z’n allen!

Maurice van Dort

Fiets ervaring
85%
Klimvaardigheid
80%
Doorzettingsvermogen
90%

Mijn naam is Maurice van Dort en familie van Bram. Getrouwd met Rianne en hebben samen een dochter van 5 en een zoontje van 3, Féline en Boris. 38 jaar al kennen Bram en ik elkaar. Wanneer we het dan toch over fietsen gaan hebben, ooit zijn Bram en ik samen begonnen met mountainbiken. Dit valt eigenlijk in het niets met alles wat wij al samen hebben gedaan, ik zou er een boek over kunnen schrijven! De 2e vrijdag van september 2017 zou ik nooit vergeten, helaas toen het meest ergste bericht wat Bram + fam. kan krijgen. Begin 2019 gaf Bram al eens aan open te staan voor deelname aan TourduALS, mijn gedachten was direct ‘dat gaan we doen’! Afgelopen zomer werd de daad bij het woord gevoegd en hebben we de eerste trainingstocht gemaakt van Angeren naar Huissen en terug. Zo mooi is het team wat zich zonder veel inspanningen gevormd heeft. Van beginner tot aan ervaren wielertoerist, iedereen met dat ene doel…. ‘samen met Bram ALS de wereld uit trappen’!!

Simon van Roosmalen

Fiets ervaring
80%
Klimvaardigheid
80%
Doorzettingsvermogen
80%

Hoi ik ben Simon, 36 jaar, en heb samen met teamlid Liselot 2 kinderen Jouk (4) en Loe (2). Wij wonen samen in Lent. Daarnaast werk ik in Nijmegen bij Humphrey’s op het hoofdkantoor en doe ik alles met betrekking tot de financiën van de hele keten.

Ik ken Bram als oud teamgenoot bij het hockey, maar ook als broer van mijn schoonzus Floor en bovenal als nuchtere boer. Op het hockeyveld was Bram net zo nuchter als in het dagelijks leven, niet snel gek te maken en rustig achterin de verdediging, sterk als een boer hoort te zijn en hard als het nodig was. Ook ik schrok toen ik het slechte nieuws hoorde. Een jonge man met een mooie toekomst en 2 prachtige jonge kinderen, dat hoort gewoon niet.

Toen er besloten werd om met de Tour du ALS mee te doen, heb ik geen seconde getwijfeld, ik ga mee! Vroeger gingen de racefietsen altijd mee op vakantie, diverse alpencols zijn reeds bedwongen. de kale berg echter nog niet. Nadat ik in 2016 ook Alpe D’Huzes heb gefietst gaan we nu samen met en voor Bram de Mont Ventoux op! AlLeS voor Bram!

Jorn van Roosmalen

Fiets ervaring
80%
Klimvaardigheid
59%
Doorzettingsvermogen
92%
Hoi ik ben Jorn 40 jaar, getrouwd met teamlid Floor, trotse vader van Jits (8) en Fabe (5). Woonachtig in Huissen en werkzaam bij de Rabobank als accountmanager.
 
Bram is een vriend van me maar ook mijn zwager. We delen mooie herinneringen. Samen hockeyen, op vakantie, skiën, jagen, naar de kroeg. We hebben veel samen gedaan. Toen we het slechte nieuws hoorden storte de wereld in. We maken ons sterk voor Bram, een gouden vent, een sterke kerel, vriend, boer en jager om nog meer herinneringen te maken. Met de Bramburger, veilingdiner, pubquiz en een toertocht willen we het onderzoek naar ALS steunen.
 
De afgelopen maanden ben ik regelmatig met Bram op de Hase Pino (speciale fiets) geklommen om door de geliefde betuwe te touren en alvast te trainen. We hadden de banden vol met wind en op dat moment niets te klagen.
 
Fietsen doe ik met veel plezier. In de jaren 90 heb ik met mijn vader en broer reeds diverse alpen cols bedwongen. In 2016 heb ik Alpe d’Huzes gefietst. In 2021 gaan we de mont Ventoux verslaan en mooie herinneringen maken. Samen met Bram! 

Wout Huisman

Fiets ervaring
90%
Klimvaardigheid
90%
Doorzettingsvermogen
80%

Mijn naam is Wout Huisman en ik heb van mijn hobby (sporten) mijn beroep gemaakt: LO docent. Bewegen speelt een grote rol in mijn leven: ik sport graag in mijn vrije tijd, tijdens mijn werk motiveer ik anderen om plezierte krijgen in bewegen én ik kijk graag of luister naar sport op de TV of Radio. Zo is radio Tour de France de belangrijkste zender in de zomer. Ik heb altijd geroepen dat ik graag een keer zo’n Franse puist op wil fietsen.

Dit jaar benaderde Jorn mij of ik mee wilde doen aan de tour de ALS: voor Bram!! Samen geld ophalen voor mensen die met deze vreselijke ziekte moeten leven. Ik heb niet lang nagedacht: tuurlijk wil ik meedoen! Waarom: SAMEN sporten voor een goed doel, SAMEN lachen en oefenen, SAMEN verdrietig zijn om de situatie en SAMEN een grens verleggen.

11 september 2021, Mont Ventoux, Tour de ALS, AlLes voor Bram: here we come!!!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.